Noutati

Noutati

Pana la 200000 euro pentru microintreprinderile din mediul urban

Incepand cu data de 27 iulie 2016, micii intreprinzatori din mediul urban pot depune proiecte pentru a accesa fonduri europene nerambursabile de la 25000 Euro pana la 200.000 Euro prin Programul Operational Regional 2014-2020 .

In continuare va prezentam cateva conditii de accesare a programului:

 1. Eligibilitatea solicitantului
 • Firma infiintata cel tarziu la data de 05 ianuarie 2015
 • Microintreprindere, adica a avut mai putin de 10 angajati si a realizat max. 2 milioane de Euro cifra de afaceri sau active totale in ultimii doi ani fiscali (2014, 2015)
 • Sa fi inregistrat profit din exploatare in anul 2015
 • Sa nu fi avut suspendata activitatea oricand in perioada 2015-2016
 • Are inregistrat un numar mediu de salariati de cel putin 1 in anul 2015 SAU are cel putin 1 salariat cu norma intreaga, pe perioada nedeterminata, la data depunerii cererii de finantare
 • Beneficiarii au obligatia de a mentine numarul mediu de angajati din anul 2015 pe perioada de implementare si perioada de durabilitate
 1. Domenii de activitate eligibile
 • Sectorul de productie si cel de servicii
 1. Cheltuieli eligibile
 • Constructia, modernizarea si extinderea spatiului de productie/servicii
 • Achizitia de echipamente tehnologice, masini, utilaje si instalatii de lucru plus software
 • Achizitia de aparate de masurare, reglare si control
 • Achizitia de mijloace de transport tehnologice, precum poduri rulante, macarale, electro-stivuitoare, transportatoare pe banda
 • Achizitia de mobilier, aparatura birotica, sisteme de protective a valorilor umane si material si alte active corporale
 • Achizitia de echipamente informative  plus software
 • Realizare pagina web si instrumente de comercializare on-line
 • Brevete, licente, marci comerciale, programe informatice, alte drepturi si active
 • Instalatii/echipamente specific in scopul obtinerii unei economii de energie
 • Cheltuieli cu activitatile obligatorii de publicitate si informare aferente proiectului
 • Servicii de consultanta
 • Cheltuielile cu TVA pentru firmele neplatitoare de TVA

 

Pentru mai multe detalii si informatii privind conditiile si modalitatea de accesare a programului, firma noastra va sta la dispozitie cu experienta vasta pe care a acumulat-o in accesarea fondurilor europene pe diverse domenii in cei 11 ani de activitate. Contact: office@dastrust.eu .

Oportunitati de finantare in sectorul neagricol din mediul rural!

Seminar GRATUIT de informare, pentru cei care doresc SA DESCOPERE oportunitatile de finantare in sectorul neagricol din mediul rural adresat persoanelor care doresc sa isi deschida o afacere in mediul rural sau sa isi extinda  afacerea din mediul rural, fie ea chiar si agricola, intr-un alt domeniu din sectorul neagricol.

Cui ne adresam?

 • Fermierilor sau membriilor unei gospodarii agricole care doresc sa isi diversifice activitatea prin infiintarea unei activitati neagricole pentru prima data in spatiul rural.
 • Micro-intreprinderilor si intreprinderilor mici existente din spatiul rural, care isi propun activitati neagricole pe care nu le-au mai efectuat.
 • Persoanelor care doresc sa infiinteze firme noi (start-ups) cu activitate neagricola in spatiul rural.

Ce pierzi daca nu vii?

 • Vei rata sansa de a afla cum poti sa infiintezi sau sa dezvolti afacerea prin accesarea unei finantari nerambursabile.

De ce sa vii?

 • Vei afla cum poti beneficia de o finantare 100 % nerambursabila, in limita a 50.000 sau 70.000 de euro, respectiv care sunt conditiile esentiale pentru a putea accesa finantarea.

Cum participi? Participare gratuită prin înscrierea cu ajutorul formularului on-line de la adresa http://goo.gl/forms/Y20DB5Q3r3 pana in data de 25.04.2016 ora 16:00. Unde se va desfasura? Arad, 26.04.2016  cu incepere de la ora 18:00 la Hotel Continental.

Ministrul Fondurilor Europene solicita AM POSCCE semnarea contractelor de finantare pana la finalul lunii aprilie 2014

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a fost prezent, astazi, 6 martie, la evenimentul „Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice – instrument in sprijinul competitivitatii intreprinderilor”, organizat de Autoritatea de Management POSCCE.

Cu acest prilej, Ministrul Fondurilor Europene a declarat ca pana in luna aprilie a acestui an trebuie semnate toate contractele de finantare pentru care nu a fost finalizata inca evaluarea si a cerut conducerii Autoritatii de Management POSCCE mobilizare totala in vederea recuperarii decalajelor din trecut.

“Valoarea proiectelor ramase inca in diverse faze de evaluare si contractare este de aproximativ 300 milioane de euro, din care majoritatea sunt proiecte de investitii mari, importante pentru economia nationala. Actualul Guvern este unul care sustine foarte mult sectorul privat, cel caruia i se adreseaza acest program. Nu va ascund faptul ca anul 2014 este unul dificil pentru ca trebuie sa continuam ceea ce am inceput in 2013, adica sa nu pierdem nici macar un euro din banii europeni. Am reusit acest lucru in 2013, asadar se poate, si nu sunt multe statele care au facut acest lucru. Acum trebuie sa ne propunem o tinta si mai inalta, iar pentru aceasta avem nevoie, in mod obligatoriu, de un sistem de implementare eficient si simplificat. Este un obiectiv pe care imi propun sa-l atingem pana la finalul acestui an. Nu trebuie sa reusim sa facem doar absorbtie, ci si sa perfectam un model de implementare care sa aiba impact in economia romaneasca”, a subliniat Eugen Teodorovici.

In ceea ce priveste transferul Autoritatilor de Management POSCCE si POSDRU in subordinea MFE, ministrul a aratat ca o simplificare a sistemului si, implicit, o reducere a birocratiei, va conduce la evitarea unor presiuni nejustificate asupra beneficiarilor. “Este foarte important ca noi sa constientizam ca trebuie sa lucram pentru beneficiari. Aceasta imi doresc sa fie mentalitatea cu care sa pornim pe acest drum impreuna”, a explicat Eugen Teodorovici.

Context 

De la data de 1 martie 2014, Autoritatile de Management POSCCE si POSDRU au fost transferate la Ministerul Fondurilor Europene.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene